Saturday, November 5, 2011

Far away and back again

Full rulle under gårdagen. Med ett stort uppdrag och ansvar vilande på oss rullade jag och caballorumkompis Patrik iväg från den trygga Götabroandan direkt efter lunch, ut i den stora vida världen. Ett studiebesök hos Livets Ord i Uppsala samt en upphämtning på Arlanda stod på schemat, under en och samma kväll.

Resan flöt på smidigt och bra. Jag och Patrik anlände till Uppsala runt 5 tiden. Som jag nämnde var resen en slags studieresa för min del. Patrik var redan inskolad i Livets Ord, jag däremot - hade mycket att ta in.

Eftersom jag befann mig på ett osäkert territorium höll jag en låg profil och höll mig lite i bakgrunden. Jag klarade det ganska bra. Klockan 7 var det dags för möte. Som caballoperson får jag nog hävda att helheten var a tad too much för en så jordnära person som mig. Men all cred till Ulf Ekman, en eldig talare, han vet hur man fångar en publik.
Låten som summerar mina tankar och känslor efter Livets Ord

När klockan var runt halv 11 så bar det av mot Arlanda. Vårt uppdrag var att plocka upp två stycken Mr från England. Lite förvirring rådde väl på flygplatsen, men till slut hittade vi rätt terminal. För framtida resenärer och upplockare kan jag informera att alla utlandsflyg anländer på terminal 5 - och att korttidsparkeringen kostar bara 80 kronor timmen. 

Efter klockan ett på natten bar det av hemåt med två trevliga engelsmän i bilen. Mycket visdom förmedlades. De hade en hel del att tillföra på ens caballotänk. Halv 4 var jag och Patrik tillbaka på Götabro, efter att ha släppt av dem hemma hos Peter "TheBoss" Hovlund. Istället för att sova socialiserade vi en och en halv timme med några damer i tv-rummet - så klockan 5 på morgonen av min fredag officiellt avslutad. 

Klockan halv 3 vaknar jag av SkvallerDannes (http://danielsundstroem.blogg.se/) ljuva stämma i rummet. Efter en stunds uppvärmning är jag redo för att möta dagen. Drar ner till Linnéarummet och vinner en Settlersomgång med min hemliga Caballotaktik.

Efter det blev det en svårslagen måltid av John tillsammans med hela matlaget för en gång skull. Mys. Efter allt detta var det snart dags för 7 mötet som var inslängt denna lördag. Predikan stod vårt nattsällskap för. Bra grejer. Fika på det dessutom. Ibland flyter livet på bra, lite för bra nästan.

Trötthetens ljuva filt har svept sig om mig nu. Det återstår att se om jag försöker ta mig ur, eller låter mig besegras och falla in i sömn.

2 comments:

  1. mycket kvalité! like.
    Min favvo line var lätt: Trötthetens ljuva filt har svept sig om mig nu", så talande.

    ReplyDelete
  2. wow ! du har verkligen utvecklats som bloggare! en sån matig resume från gårdagen/idagdagen där det väsentliga nämndes och mycket detaljer innefattades! Mycket imponerad över denna framgång och utveckling !:D

    ReplyDelete